فلومتر مغناطیسی یا فلومتر الکترومغناطیسی یکی از ابزارهای سنجش شدت جریان می باشد که در سال های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است. از فلومتر و فلو ترانسمیتر به عنوان ابزارهای کنترل شدت جریان و گزارش آن به اپراتور یا اتاق کنترل استفاده می شود. اگرچه انواع گوناگونی از فلومتر در بازار موجود است و نحوه عملکرد هر کدام از آنها با یکدیگر متفاوت است، عدد نهایی گزارش شده به عنوان شدت جریان سیال در آن نقطه بوده و تفاوت زیادی با همدیگر ندارد. این دستگا‌ه، قابلیت اندازه‌گیری میزان جریان محلول‌های ناهمگن، مثل مایعات کثیف، مخلوط روغن و آب، مایعات بر پایه آب مثل فاضلاب، آب مخازن، مایعات حاوی مواد زائد و یا آب دارای مقدار زیادی خاک را دارد. نحوه کار فلومتر الکترومغناطیسی بر اساس قانون فارادی می باشد. این قانون بیان میدارد که: وقتی یک جسم هادی میدان مغناطیسی را قطع کند، در داخل آن جسم ولتاژ القا می شود. این ولتاژ با عواملی همچون: شدت میدان مغناطیسی، زاویه‌ی برخورد جسم هادی با میدان مغناطیسی و سرعت عبور آن جسم از درون میدان متناسب است. ثابت بودن شدت میدان و زاویه برخورد، در عمل ولتاژ القا شده در الکترودها با سرعت حرکت سیال متناسب خواهد بود. درواقع فلومتر مغناطیسی با ایجاد شار مغناطیسی در سیال عبوری و اندازه گیری شار برگشتی کار می‌کند. برای خرید فلومتر مغناطیسی و یا استعلام قیمت با کارشناسان ما در توسعه صنعت پایدار تماس حاصل نمائید.

خرید فلومتر مغناطیسی

خرید فلومتر شاید به ظاهر کار ساده ای باشد ، اما با توجه به اهمیت و تنوع و کارایی زیادی که فلومتر ها دارند خیلی هم کار ساده ای به نظر نمی آید ، خصوصا برای خرید فلومتر مغناطیسی که از تنوع زیادی برخوردار است . یک مسئله مهم در خرید این است که چون فلومتر ها وارداتی هستند ، در نتیجه ممکن است قیمت ها بر اساس نوسانات ارزی دارای قیمت بالایی باشند ، لذا کارشناسان ما در شرکت توسعه صنعت پایدار آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند و همچنین برای خرید انواع فلومتر مانند فلومتر روزمونت  ، فلومتر اندرس هاوزر ، فلومتر زیمنس و یا دریافت کاتالوگ و لیست قیمت می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.


کاربرد های فلومتر مغناطیسی

جریان سنج جرمی به دلیل انعطاف پذیری بالا مانند صنایع دارویی ، صنایع فلزی ، تولید آب معدنی ، صنایع آبیاری کشاورزی ودر مصالح ساختمانی و بسیاری از صنایع دیگر کاربرد داشته و تا دمای حداکثر ۸۰ درجه کارایی دارند .
محدودیت های جریان سنج الکترومغناطیسی
یکی از معایب مهم این فلومتر این است که فقط روی مایعات هدایت کننده اثر دارد ، و با توجه به این محدودیت نمیتوان از این فلومتر برای اندازه گیری گازهایی مثل هیدروکربن ها و یا گاز های غیر مستقیم استفاده کرد . از طرفی دیگر مواد مغناطیسی ممکن است با اثر هیدرودینامیکی که میگذارد باعث شود الگوی جریان طبیعی تغییر کند که در این حالت سرعت کافی برای ایجاد ولتاژ القایی وجود ندارد .

فلومتر مگنتیک چیست ؟

فلومتر مگنتیک (Magnetic flowmeter) به دلیل اندازه گیری با دقت بالایی که دارد اغلب از آن در میدان های صنعتی استفاده میشود. این نوع فلومتر به فلومتر مغناطیسی یا الکترو مغناطیسی نیز معروف است . از جمله ویژگی های آن میتوان به صرفه قیمت آن ، افت فشار کم وحداکثر مقدار اندازه گیری که قابل اطمینان ما باشد ، اشاره کرد . دبی سنج الکترومغناطیسی از دو بخش ترانسمیتر و سنسور تشکیل شده است و طرز کار آن به این شکل است که در مسیر لوله قرار میگیرد و با ایجاد ولتاژ بر سیالی که از لوله عبور میکند ، مقدار برگشتی آن را با استفاده از ترانسمیتر ها اندازه گیری میکند . اساس کار این دبی سنج مغناطیسی ، استفاده از قانون فارادی است .

اهمیت استفاده از فلومتر الکترومغناطیسی

این دبی سنج نیز مانند دبی سنج های دیگر دارای نکات مثبت و منفی میباشد ، اما به دلیل نکات مثبت زیاد و کارآمد بودن این نوع ، این دبی سنج نسبت به سایر دبی سنج های دیگر از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است ، در ادامه به برخی از ویژگی هایی که باعث میشود ما از این نوع فلومتر استفاده کنیم اشاره خواهیم کرد ، با ما همراه باشید . از مهم ترین ویژگی ها میتوان به مصرف برق پایین ، وجود نداشتن قسمت متحرک ، دقت بسیار بالا ، مقاومت بالا و خوب در برابر فرسایش اشاره کرد .

انواع فلومتر

فلومتر ها دارای تنوع بسیار زیادی هستند و انواع متفاوتی دارند که هرکدام نیز کارایی ها ، مزایا و معایب متفاوتی نسبت به هم دارند.

فلومتر اولتراسونیک : در این نوع ، دما و فشار اهمیت ندارد و به همین خاطر ، دارای دقت اندازه گیری پایینی است. استفاده از امواج اولتراسونیک ، باعث میشود که ما بتوانیم طیف گسترده ای از مایعات و گازها را اندازه گیری کنیم.
فلومتر حرارتی : از این نوع بیشتر برای کنترل و پایش مصرف گازها مانند کربن دی اکسید ، گاز طبیعی و برای تشخیص نشتی گازی که وجود دارد استفاده میکنیم . این مدل دارای دقت مناسبی است ، اما اگر در گازی که اشباع شده رطوبت وجود داشته باشد باعث میشود اندازه گیری ما دچار مشکل شده و عدد بدست آمده واقعی و قابل اطمینان نباشد .