فلومتر التراسونیک به منظور تعیین سرعت سیال جریان در یک لوله از امواج صوتی است استفاده کنیم . ممکن است در بعضی مواقع جریان وجود نداشته باشد ، در این زمان این دبی سنج فرکانس امواج التراسونیک را به یک لوله انتقال میدهد و برگشت آن نسبت به مایعی که درون سیال است ، یکسان میباشد. به علت تاثیری که داپلر در زمان جریان میگذارد ، فرکانس موج بازتاب شده متفاوت میباشد. در زمانی که سیال ما به صورت سریعتر حرکت میکند ، تغییر فرکانسی که رخ میدهد به صورت خطی افزایش پیدا میکند . برای اینکه سرعت جریان تعیین شود ، فرستنده سیگنال هایی که از امواج منتقل شده و بازتاب آن به جریان در می آورد. شما میتوانید برای دریافت مشاوره به منظور خرید فلومتر و سابر ابزار دقیق، با متخصصان ما در توسعه صنعت پایدار تماس بگیرید.

خرید فلومتر التراسونیک

 دبی سنج التراسونیک ، امواج اولتراسونیک را بین مبدل های پایین و بالا ارسال و دریافت میکند. در بعضی از مکان ها ممکن است جریان وجود نداشته باشد، در این مواقع حرکت بین بالا و پایین مبدل ها ، زمان مصروفه مساوی میباشد. موقعی که جریان وجود دارد ، موج بالایی ما آرام ترحرکت میکند و زمان بیشتری را نسبت به موج پایینی صرف میکند. فلومتر التراسونیک نیز مانند جریان سنج های دیگر دارای انواع متفاوتی میباشد مانند التراسونیک آب، گاز، پرتابل و مایع .برای خرید فلومتر ما نیاز به آگاهی و اطلاعات کافی در زمینه کاری که میخواهیم شروع کنیم داریم. برای مثال ممکن زمینه کاری ما نیاز به دبی سنج التراسونیک گاز داشته باشد اما چون اطلاعات کافی در مورد انواع آن و ویژگی های متفاوت آن ها نداریم، از دبی سنج آب استفاده میکنیم که این کار با توجه به اینکه جریان سنج ها تماما وارداتی میباشند، برای ما صرفه اقتصادی ندارد و باعت ضرر و زیان میشود.

فلومتر التراسونیک
کاربرد های دبی سنج التراسونیک

از جریان سنج های التراسونیک معمولا برای فهمیدن سرعت جریان مایعاتی که امواج فرا صوتی را انتقال میدهند استفاده میکنیم، مثل آب ، گوگرد گداخته شده ، مایع هایی که منجمد شدن و همینطور مواد شیمیایی. هنگام استفاده از دبی سنج التراسونیک، باید دقت داشته باشیم از مواد آبکی استفاده نکنیم زیرا این مواد از انرژی التراسونیک عبور نمیکنند و همینطور نفوذ امواج التراسونیک را به مایعات محدود میکنند. در جریان سنج های التراسونیک داپلر، مایعاتی که شفاف نیستند میتوانند باعث شوند که امواج التراسونیک نتوانند به لوله نزدیک خود نفود کنند یا نفوذ را محدود میکنند، این کار باعث میشود عملکرد دستگاه دچار اختلال شود و دستگاه دچار اشتباه در اندازه گیری میشود و عددی که به دست می آید غیر قابل اعتماد میباشد.

مزایای و معایب جریان سنج التراسونیک

دبی سنج التراسونیک از دقت بسیار بالایی برخوردار است و از آن برای نگهداری و محافظت از مایعاتی که ارزش بالایی دارند مانند مایعات نفتی یا گاز استفاده میشود. یکی از دلایلی که باعث محبوبیت این دستگاه شده این است که از آن میتوانیم در دما و فشار بالا استفاده کنیم ، زیرا آن ها را کنترل کند بدون اینکه به لوله های خارجی نفوذ کنند و نیازی به نگهدای و تعمیر های پی در پی ندارد و کار را به درستی انجام میدهد . با توجه به اینکه این دبی سنج جریان را مسدود نمیکند ، پس از آن میتوانیم برای خوراکی و مایعات بهداشتی نیز استفاده کنیم.

برخی از معایب آن ها عبارتند از:

قیمت بالای فلومتر اولتراسونیک

 زمانی که قطر لوله تغییر کند ، مشکلاتی برای فلومتر Ultrasonic به وجود می آید.

انواع فلومتر های التراسونیک

روش جابه جایی زمان : در این روش سنسور هارا به صورت کلمپی به خط لوله متصل میکنیم ، در این روش تفاوت بین زمان عبور پالس های التراسونیک را در با جهت ارسال ، اندازه گیری می شود .
روش داپلر : در این روش انعکاس پرتوی التراسونیک را از مواد منعکس کننده صوتی مثل ذرات جامدات یا حباب های فرورفته در یک مایع که در حال جریان است حاصل میشود.